JuhaHaapakoski Katseet tulevaisuuteen

Karttaako Kuntaliittokin vastuuta?

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen toivoo Kuntalehdessä (27.8.), ettei hallitus nostaisi käsiä pystyyn kuntien tehtävien karsimisessa. Sitä ennen kunnanjohtajat olivat yhdessä rintamassa esittäneet saman toivomuksen.

Kuntien tehtävien karsiminen on toki yksi iso osa julkisten talouden tervehdyttämistä ja turhien normien purkamista. Kuntien johtajat ehkä tarvitsevat lain selkänojaa työhön ryhtymiseksi. 

 

 

http://blogi.jussinvest.fi/2014/08/kuntaliittokin-karttaa-vastuuta.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Anna-Leena Nieminen

"Esimerkiksi itse tuotetut tukipalvelut eivät aina kestä kustannusvertailua muihin kuntiin saati yksityisiin palveluihin. Silti sama suunta voi jatkua kassakriisistä tai verotulojen romahduksesta huolimatta."

Niin tämähän se ydinongelma onkin eikä uusi sote-malli valoa pimeyteen tuo. Onkin ironista, että sosiaali- ja terveysministeri Rätyä lynkataan populistisesti nyt hänen viimeaikaisten lausuntojen ja henkilökohtaiseen elämään liittyvän teon perusteella, mutta ei huomata tai kommentoida sitä, että uudesta sote-mallista tuli julkista säilyttävä malli eli yksityisten palvelujen käyttö on hyvin vähäistä. Eli tehoton, kallis ja valinnanvapautta rajoittava malli. Räty ja Kokoomus siis myivät periaatteensa ja alistuivat sosiaalidemokraattiseen malliin.

Toimituksen poiminnat