JuhaHaapakoski Katseet tulevaisuuteen

"Virolainen" ylityökorvaus

Kymmenkunta vuotta sitten minulla oli erämaan korvessa vanhan hirsitalon kunnostamisessa kaveri Virosta. Hänet löysin vuokratyönvälityksen kautta. Heti tullessaan, hän toivoi että hän saisi tehdä enemmän kuin kahdeksan tuntia päivässä ilman ylityökorvausta.

Kun kysyin, miksi näin. Hän vastasi, etten kuitenkaan antaisi hänen tehdä korotetulla palkalla. Hänelle jäisi vapaa-aikaa, jolloin hän olisi tuhlaamassa rahojansa. Syntyvä säästö on hänelle riittävä korvaus, jos hän vain saa tehdä töitä. Nyt olen huomannut, että yksin yrittävät urakoitsijat tekevät juuri näin. Kukaan ei valvo tuntien määrää. Työtä tehdään niin kauan, että se on valmis. Liksa ei ole aina kaksinen, mutta onpahan ollut pois tuhlaamasta.

 

http://juhahaapakoski.blogspot.fi/2015/02/virolainen-ylityokorvaus.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Pekka Sandberg

Siinäpä uusi tavoite,jolla suomi saadaan nousuun ,vaan ei jouda tuhlata rahoja.

Pekka Iiskonmaki

Suomessa ylityökorvaus menee kaikki veroihin. Palkaksi jää vain kipeä selkä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Joo mutta jos tehdään oikeesti töitä 8 tuntia päivässä tai sitten sanotaan nyt vaikka 12tuntia päivässä niin sitä valmista ei synnykään siinä pitemmässä päivässä puolta enemmän. Kun mies tekee normipäivän töitä niin se jaksaa tehdä täysillä mutta ne seuraavat tunnit ovat korkeintaan puolitehoisia.
Ymmärsin että viikossa kuitenkin tehtiin se normaali 40 tuntia.

Minä en ottaisi töihin ainakaan tuntipalkkaiseksi sellaista joka kättelyssä ehdottaa pitemmän päivän tekemistä, ihan vaan oman rahapussinini ohentumisen takia.

"Hänen oma toivomuksensa oli, ettei työpäivän pituutta laskettaisi. Pidettäisiin lukua vain tunneista. Joka tunnista tulisi välitysfirman kanssa sovittu tuntipalkka, joka vastasi hyvin rakennusalan silloista keskituntipalkkaa ehkä vähän ylikin."

Tuotahan minä juuri tarkoitin. Tuo on kokeiltu riittävän monta kertaa ja monessa työpaikassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Paljonkos maksoit välittäjälle tunnista ja tiesitkö mitä välittäjä maksoi miehelle, et varmasti kysynytkään.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Niin, ja tarinan opetus on?

Itse et varmaankaan toisen palveluksessa tekisi kahdeksan tunnin ylittäviä tunteja vailla asiaankuuluvaa korvausta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Silloin kun vielä tein säännöllistä kahdeksan tunnin työpäivää, olisin halunnut tehdä mieluummin pitempään ja pitää vapaata sitten kun sekä työnantajalle ja itselle se sopii. Työnantajalle asia olisi sopinut, mutta valitettavasti liitto esti sen.

Samoin nykyisin ottaisin mielellään lisätyöt ja ylityöt vapaana mutta siinäkin ay luulee tietävänsä paremmin mikä mulle sopii. Ne on pakko ottaa siis rahana vaikka vapaata arvostaisin ja tarvitsisin enemmän.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruotsissa voi itse päättää ottaako rahana vai vapaana ylityöt.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Lisätyö ja ylityö on ihan eri asia kuin tehdä esim. 12 tunnin päiviä ja kolmessa päivässä koko viikko. Sitähän nämä keikkamiehet esittää. Ylityön tilaajan täytyy tietää sopiessaan että työteho on mitä on.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Jäi luultavasti kertomati että sovittu könttäkorvauksesta ja sekin maksettu pimeenä. Ei jatkoon, eikä edustajaksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin jos oli könttäurakasta sovittu niin silloinhan sillä päivän pituudella ei ole väliä.

Juha Kuittinen

Paluun feodaaliyhteiskuntaan voisi kirjata kokkareiden puolueohjelmaan..

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ai tämän takia Kokoomus haluaa niitä maahanmuuttajatyöntekijöitä lisää. Nyt ymmärsin.

Juha Kuittinen

Ei ole kokoomuksen Sampsa Katajallakaan liikaa liksaa: Täytyyhän miehen edes postimerkit saada..

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021219184848_u...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä yrittäjien työaikoja valvotaan....

Jouni Nordman

Yrittäjän ei tarvitse kenellekään tunteja ilmoita, sillä kellään ei ole valtuuksia niitä tarkista. Eli jos olet toiminimellä toimiva, niin saat tehdä niin paljon kuin huvittaa.

Tämä vasemmiston ajama 0-40 tunnin työsuhteiden kielto tulee tuomaan paljon lisää toiminimellä toimivia, sillä muuten toiset yrittäjät eivät palkka, sillä eivät halua olla sosiaalitoimiston jatkeita. Tämä kun vielä tehdään Virolaisen firman kautta niin pääsee riivaa usva AVI virastosta eroon, jolla ei ole valtuuksia tarkastaa kuin Suomalaisia firmoja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskinen, onko sinulla kokemusperäistäkin tietoa?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Voi olla, että ymmärtämisessäni on ongelmia tai hetkellinen lukihäiriö. En todellakaan käsitä blogin sisältöä.

Toisaalta täytyy ihmetellä jos joku maksaa urakasta tuntipalkkaa.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Olisko niin että työläisille pitää maksaa niin pientä palkkaa että heillä ei ole varaa pitää vapaata jotta kokoomus äijillä olis parempi olla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Antti, vain palkkalaskelmassa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

On laitonta teettää vuokrafirmasta otetulla duunarilla yötä päivää duunia.Se ,ettei siihen ole kukaan puuttunut,onkin omituista.Enää ei onnistu.Virolaiset tietävät jo oikeuksistaan,ja valvonta on tarkkaa es.firmoilla,jotka ulkolaisia palkkaavat.Yksityinenkin on työnantaja,jos palkan maksaa itse.Tässä tapauksessa on vuokrafirma syyllistynyt törkeään rikkomukseen.

Vuokrafirmat eivät voi rikkoa lakeja.Kun nolla,pätkä,osa-aika jne.työntekijöiden oikeuksia rikotaankin jatkuvasti mm.loma,sairaus,palkkojen maksuissa,on törkeätä mainostaa kuinka yötä myöten vuokrafirman kaveri tekee tuntipalkalla urakka hommaa?

Risikko haluaa ilmaista työvoimaa,ja maahanmuuttajille onkin Hesassa maksettu 6 euron tuntipalkkaa,16 tuntisilla päivillä.Tämä blogi tarkoittaa siis suomenkielellä:Työttömien ammatti ihmisten tulee kokoomuksen mukaisesti,tehdä aamusta iltaan duunia,ilman oikeuksia,ilman korvausta.Yrittäjille tämä tekee hallaa,koska näitä ilmaisduunareita on jo nyt viemässä pienten yritysten asiakkaita.

Ilmeisesti myös kokoomuksen ja kumpp.tarve saada afrikasta jne.tulleet,joille ei ole sijaa yhteiskunnasta löytynyt,kielitaidon jne.puutteesta,maahanmuuton epäonnistumisesta,tekemään alihintaan,hoitajien,autokuskien,siivoojien jne.duunit,joissa ei heidän mielestään tarvita edes kielitaitoa.Kokoomus kun halusi jo 2011 poistaa suojan,joka takasi edes jonkilaisen oikeuden suomalaisille työllistyä ensisijaisesti työmarkkinoille.
Ei tarvitse siis ihmetellä hoitoalallakaan jos virheitä sattuu,eikä edes lekurit tajua mitä asiakas/potilas tarkoittaa.

Nyt kun ei tarvitse enää ammattitaitoakaan(2 viikkoa kurssitusta riittää)eikä kielitaitoakaan,voidaan kusettaa sopimuksissakin paremmin.Suuri ryhmä ovatkin maahanmuuttajat,joita käytetään hyväkseen:eivät osaa kieltä,eivätkä näin ollen ymmärrä mihin nimensä laittavat.Muistuttaisin vielä,että toistaiseksi suomessa ovat vielä lait työntekijöiden oikeuksista olemassa.Suomalaisilta vaaditaan kuitenkin es.hoitoalalla pakkoruotsi,suomi,englantikin olisi hyvä.Sekä koulutusta ne muutamat vuodet.

Palkanalennukset ovat laittomia,joten tätä kautta halutaan saada vuokra ynm.firmojen kautta duunareita tekemään ilman mitään turvaa orja työtä.Se vuokratyöfirma on kuitenkin rikkonut lakia,joka on sallinut tällaisen.Niiden toimia onkin syytä pitää silmällä.On paljon mm.nuoria joilta jää palkkoja saamatta,lomakorvauksia jne.Kun yötyötä tai ylityötä teetetään,on siitä oltava sopimus,ja korvausta on maksettava niiden ylityötuntien mukaisesti,sekä ilta,yö jne.lisien.

Se "naapurin kalle" kun ei saa enää kaljapalkalla,tai ruokapalkalla tehdä enää mitään,ilman verottajalle ilmoittamatta...

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JH: ""Virolainen" ylityökorvaus"

Sinä nimenomaan et maksanut "virolaista" ylityökorvausta vaan virolaiselle "ylityökorvausta". Sinä nimittäin et maksanut ylityöstä lainkaan. Sinä maksoit työstä perustuntipalkan mukaan ja jätit maksamatta lakimääreisen osan palkkaa tietyiltä tunneilta henkilölle, joka oli palveluksessasi. Et siis toiminut lain mukaan. Sinä kuitenkin olet tyrkyllä kansanedustajaksi ja suuryritysten/ylikansallisten yritysten etuja ajavasta puolueesta.

Kysyn sinulta: tekisitkö itse toisen palveluksessa lain määräämän alittavalla palkalla töitä? Tämä on omantunnon kysymys enkä tietenkään voi mitenkään verifioida vastauksesi todenperäisyyttä. Vastaamatta jättäminenkin on vastaus, josta voidaan päätellä asioita.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No jos esimerkiksi viiden päivän homma olisi mahdollista tehdä neljässä päivässä ja pitää sitten ylimääräinen vapaapäivä perheen kanssa niin sopisi mulle. Ei siitä mitään ylityökorvauksia tarvitse erikseen maksaa.

Nykyisin sellaista valinnanmahdollisuutta ei ole annettu vaan siitä päättävät meidän puolestamme poliitikot ja ay. Tottakai on niitäkin jotka tarpeeseen tai ahneuttaan yrittävät kiskoa irti viimeisenkin sentin, mutta kyse on valinnanvapaudesta. Elämäntilanteen mukaan.

Ammattiliitoilla on aikansa ja paikkansa mutta liikaa saneluvaltaa niilläkään ei tulisi olla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Haapakoski maksoi vain vuokraajalle sopimuksen mukaisesti ja loppu olikin vuokraajan ja työnkijän välinen sopimus palkasta,johon Haapakoski ei tuntenut edes kiinnostusta.Tällainen työntekijä on siitä hyvä tilaajalla ei sivukululuja, ei sairaslomia ei lomakorvauksia eikä tapaturmavakuutuksia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Haapakoski maksoi vain vuokraajalle sopimuksen mukaisesti ja loppu olikin vuokraajan ja työnkijän välinen sopimus palkasta,johon Haapakoski ei tuntenut edes kiinnostusta.Tällainen työntekijä on siitä hyvä tilaajalla ei sivukululuja, ei sairaslomia ei lomakorvauksia eikä tapaturmavakuutuksia.
Myöskin työntekijän työsopimus jäi tarkistamatta joka hänellä oli mukanaan.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jonkun pitää tuhlatakin, muuten loppuu työt pihtareiltakin. Etukäteen eli velaksi tuhlaus taasen on velkojien torppariksi ryhtymistä.

Pekka Heliste

Suomessa voi tehdä joustosopimuksilla työaikajärjestelyjä esim raksalla monet tekevät 10 tuntia päivässä ja 4 päivää viikossa. Ylitunteja ei tietystikään makseta. Itse olen tehnyt joustosoppareita, joissa tehdään 12 tuntista päivää kesällä ja pidetään vapaapäiviä talvella.
Ylityökorvauksia ei tietystikään makseta
Työehtosopparit mahdollistavat monenlaisen joustoa

Haapakosai kusetti työntekijänsä,tyypillinen suomalainen työnantaja
Rehellinen olisi maksanut kaikki tehdyt tunnit,Ylityökorvauksia ei olisi tarvinnut maksaa

Pekka Sandberg

Sitähän tässä EK on jo pitkään ajanut takaa pärstäkohtaisia sopimuksia,liittoje töihinn toimi valta pois ja melkein ruokapalkallla töihin.Et silleen.

Toimituksen poiminnat